NIEUWE HUT MARKEN

De kogel is door de kerk. Er komt een nieuwe hut bij.

De hut wordt gemaakt vlakbij Marken tegen de Gouwzee aan. De hut kijkt aan 1 kant uit over het water en aan de andere kant op een klein gebied waar roofvogels, rietvogels etc zitten.

Soorten de je hier voor de lens kunt krijgen zijn oa ijsvogel, allerlei watervogels, buizerd, Kiekendief en rietvogels als baardmannetjes, rietzangers etc etc.

Maar er zijn ook een paar verassingen te verwachten. Zo zijn er af en toe zeearenden te zien in de bomen bij de hut en zit er een boommarter. En ik denk dat er tijdens de vogeltrek sowieso af en toe mooie verassingen te zien zijn.

Er zal een aparte duikplek voor de ijsvogel gemaakt worden zodat je deze duikend kan vastleggen.

En mocht je eind van de dag weggaan kun je ook nog een langs het Paard van Marken om deze mooi vast te leggen met zonsondergang 😉

De bedoeling is dat de hut uiterlijk 1 Juli open gaat en vanaf die datum staat de agenda ook open als alles goed verloopt zou het ook kunnen dat hij eerder open gaat. Hou hiervoor de website in de gaten of de facebook pagina in de gaten.

NIEUWS!!!!
Hebben we binnenkort goed nieuws???? We hebben in ieder geval toestemming van Staatsbosbeheer om op 2 verschillende locaties te gaan kijken of het wat is.
Hopelijk binnenkort meer nieuws.
Het zijn in ieder geval 2 locaties die zeer interessant zijn met 2 soorten die zomaar eens voor een evt nieuwe hut kunnen komen.
Dan loopt het aantal hutten op en is het nog interessanter om mee te doen met de strippenkaart aktie die elders op deze pagina staat!!!

NIEUW!!!!!!!!!!!

Vanaf nu kun je ook een 1 op 1 workshop boeken naar de AWD!!! Voor de workshop gaan we vanaf 12.00 uur op pad in de AWD en is het hoofddoel het fotograferen van vossen. Mochten we geen vossen tegenkomen dan mag u gratis nog een keer terugkomen, een soort garantie op de vossen dus. De workshop duurt in principe tot in de avond maar er kunnen ook afspraken gemaakt worden met wat u zou willen. Tijdens de workshop krijgt u tips over het fotograferen van de vossen, standpunten etc etc. De workshop kost 110 euro en inbegrepen is de workshop zelf, entree AWD, een drankje en een versnapering en dus garantie dat u niet zonder foto’s van de vossen teruggaat.

Opgeven kan via de email djfotografie@kpnmail.nl

 

Langzaam wordt het weer drukker voor de hutten. De broedperiode is meestal niet de beste periode voor de hutten. Alles is druk met het broeden en voor de hutten is er weinig actie! Maar het einde is in zicht. Langzaam laten de vogels zich weer zien en neemt regelmatig het jonge grut mee. Zo heb je binnenkort kans op de jonge roofvogels en kreeg ik afgelopen week regelmatig bericht dat de jonge spechten zich voor de diverse hutten al hebben laten zien waar ze regelmatig gevoerd worden door de ouders.

Verder ga ik mij de komende tijd bezig houden met het updaten van de setting bij hut Hoeven en hut Purmerend zodat er binnenkort nog mooiere foto’s gemaakt kunnen worden bij deze hutten.

In Hoogeloon zijn nog een aantal plekjes vrij in de maanden juli en Augustus

In Hoeven zijn er nog plekjes vrij in de maanden juni, juli en augustus

In Purmerend zijn er nog 1 plekje vrij in juni, 1 plekje vrij in augustus en dan pas weer in september

Dit beloven mooie maanden te worden voor de hutten.

Verder staan er ook weer een aantal excursies gepland waar je je voor op kunt geven al raken ze langzaam wel vol

Verder wordt alles duurder daarom hebben wij besloten de hutten voorlopig goedkoper te maken!!! U betaalt nu (voorlopig) maar 50 euro voor een dagje in de hutten!!!

Er is een update gedaan op diverse pagina’s. Zo zijn er nieuwe data voor excursies bijgekomen en staat er een leuke actie op de pagina voor de workshop.

Verder hebben we t/m zondag 6 maart een mooie aktie. Als je een reservering maakt voor de drijfhut krijg je een korting van maar liefst 70 euro!!! Je betaalt geen 150 euro maar 80 euro. Dus plaats voor zondag 6 maart 23.59 uur nog snel je reservering en maak gebruik van deze korting. Meer info over de drijfhut vind je hier

Op 2 febr voor het eerst in de hut gezeten om te testen. Ik zat nog geen 15 min of de Buizerd lande al voor de hut. Hij is ongeveer 3 kwartier geweest. De rest van de dag de standaard vogels (gaai, grote bonte specht, koolmees, pimpelmees, roodborst, merel) en op een afstandje de fazant. Ook deed een sperwer naast de hut een aanval maar zag ik hem zonder resultaat wegvliegen het bos in voor de hut. Al met al een leuk 1e dagje met de hele dag door vogels voor de hut.

Vanaf nu moet ik alleen nog een aantal mooie stammen neerzetten en voeren om de komende weken soorten te trekken en dan zijn we 22 feb voor het eerst echt open! De hut is te reserveren via het kopje reserveren op de website. Maar de eerste maanden zitten al weer vol.

Hierbij een update over de hutten voor de maand januari. Het plan is om dit maandelijks te gaan doen zodat men weet wat er speelt bij de hutten.

Hut Hoogeloon: Het heeft hier tijd nodig gehad om de vogels te laten wennen maar je ziet dat het steeds drukker wordt voor de hut. In de zomer hadden we bijna dagelijks de badderende sperwers voor de hut. Op dit moment is het rustiger voor de hut wat betreft de sperwer. Wel zit de buizerd er regelmatig en zijn de eekhoorns er regelmatig actief. Net zoals bij vele andere hutten is het op dit moment qua kleine soorten wat standaard. Hopelijk komt er nog een droge koudere periode aan. Dan zul je zien dat het aantal soorten gelijk aantrekt. Verder zal er komende maanden nog wat aan de begroeing gedaan worden  zodat de hut en de setting nog wat meer verscholen ligt.

Hut Hoeven: Hier merk je dat de hut nog nieuw is. De vogels moeten de plek nog ontdekken en het is dus ook nog wisselend wat de soorten betreft. Maar ik denk dat ik de komende periode alleen maar zal aantrekken. Ik hoor zeer positieve geluiden over het licht en er worden ook schitterende foto’s gemaakt. (zie foto Arend Slot)

Hut Purmerend: Hier ben ik druk bezig en ik denk dat het een fantastisch plekje wordt. De buizerd en Havik zijn al op de setting geweest maar ook soorten als de vos, ransuil, kerkuil, fazant, spechten, waterral, hermelijn etc zijn al op de setting geweest. Komende weken zullen er meer foto’s voorbij komen van de hut en de setting zelf en eind februari zal er door diverse personen getest worden.

De kogel is door de kerk! Er komt ook een nieuwe hut in het Purmerbos in Purmerend. In dit stuk bos kun je roofvogels en de algemene bosvogels verwachten. Verder is hier de ijsvogel gezien en ook de wielewaal is hier een gast. De vos loopt ook rond in dit gebied dus de kans bestaat dat je deze ook voor de hut ziet. De hut gaat vanaf 1 maart 2021 open en is al te reserveren.